Kisha ortodokse serbe, është çerdhe e krimit, racizmit, nacional-fashizmit dhe hegjemonisë serbe në Ballkan..!?

vull

Ngjarjet dhe trazirat e sotme në Cetinje, pro dhe kundër zgjedhjes së episkopit të ri të Kishës ortodokse serbe në Mal të zi, mitropolitit për Mal të Zi dhe primorje Jonikije, janë veprime provokuese si dhe nxitësve të nacional-shovinizmit serbomadh në Ballkan, nga çetnikët fashist serbë, por të veshur me rroba të zeza të popave, mbase veprimet e tilla ish romansieri çetnik serb, shkrimtari dhe ish ministri i jashtëm i Serbisë, Vuk Drashkoviçi,  i ka quajtur “Talibanibanizëm ortodoks serb”, të cilët siç dihet, të helmuar nga urrejtjet dhe inspirimet “hyjnore” të kishës serbe kundër çdo gjëje që nuk është serbe në Ballkan, sidmos kundër popujve të besimeve tjera siç janë boshnjakët dhe shqiptarët, po ndërmarrin çdo gjë që që ta rivendosin edhe njëherë hegjemoninë e Serbisë në Ballkanin perëndimor, si gjithherë përmes petkut të kamufluar të fesë ortodokse për qëllime djallëzore, zhdukjen e popujve jo serb në Ballkan..!?

 

Kisha ortodokse serbe, që nga koha e Bizantit ka qenë fole e djajve, çerdhe e krimit dhe nxitëse e gjenocidit ndaj popujve jo sllav, siç dihet më së shumti dëme i kanë bërë shqiptarëve, duke i dëbuar gjatë shekujve 12 – 20-të drejt jugut të Ballkanit përmes masakrave, vrasjeve, dëbimit masiv e deri në zhdukje kolektive, siç ishin dëbimet në gjysmën e shekullit 19-të nga krahina e Nishit, Kurshumlisë, Leskovcit e deri në Shkodër, Selanik, Ulqin dhe Zhablak.

Pra, të gjitha regjimet serbe kanë qenë të frymëzuara nga politikat hegjemoniste dhe raciste të kishës së tyre ortodokse, e cila në fakt gjithherë e ka përcaktuar politikën shtetërore të Serbisë, në masën më antinjerëzore në zbatimin e saj në praktikë, ndërsa në teori, gjoja është thirrur në vlerat e Jesu Krishtit dhe fesë ortodokse, që në fakt kanë qenë rrena dhe gënjeshtra të kulluara, vetëm si alibi për t’i mbuluar krimet e saj dhe të shtetit serb para opinionit të jashtëm, siç edhe ia kanë dalë në masë të madhe!

Këtë politikë vrastare të kishës dhe shtetit serb pas një shekulli e gjysmë, do e kuptojnë më në fund popujt e Evropës, kuptohet pas një pune shumë të mundimshme të klasës politike dhe intelektuale të shqiptarëve të Kosovës, që nga pas Lufta e Dytë Botërore e deri me formimin e LDK-së në krye me Dr. Ibrahim Rugovën.

Pra, pas humbjes së turpshme në Kosovë të regjimit kriminal serb, nën udhëheqjen e kasapit të Ballkanit,  S. Millosheviçit me marrëveshjen e Kumanovës, qershor 1999, kisha serbe dhe instrumenti i saj politik, pra regjimi shtetëror i Serbisë, nuk do ndalet për asnjë çast duke bërë çmos që ta rikthen pushtimin e saj mbi Kosovën përmes fushatave diplomatike, duke ai imponuar faktorëve ndërkombëtarë disa vendime, siç ishte ruajtja e “kishave ortodokse serbe” në Kosovë nga ana ushtarëve të KFOR-it, që ruhen edhe sot, formimi i 10 komunave të reja serbe, formimi e “Zajednicës” e deri tek 10 vendet e rezervuara në Parlamentin e Kosovës..!?

Prandaj, siç kemi shkruar në vazhdimësi, regjimi kriminal serb, cili do qoftë ai, ky aktual, apo ato të më hershmet, kurrë nuk do çojnë dorë nga kthimi i Serbisë në Kosovë, siç e vërtetuan me këngën çetnike të cilën e kënduan sot në kishën serbe në Cetinje, “Do ta kthejmë ushtrinë tonë në Kosovë..”, e që është dëshmia më e fortë se kisha ortodokse e Serbisë është strumbullari i gjithë të keqes në Ballkan, është burim i gjitha krimeve në historinë e popujve ballkanik jo serb, është burimi kryesor i krimeve, vrasjeve dhe gjenocidit në Bosnje dhe Kosovë gjatë viteve 1991-1999..!?

Andaj, ata politikanë shqiptar të cilët sot po kërkojnë pajtim me Serbinë fashiste pa kërkuar falje për krimet e saja të bëra në Kosovë, jo vetëm në luftën e fundit, pa i pranuar vrasjet e mbi 15 mijë civilëve shqiptarë si dhe dëmet e luftës në vlera prej miliarda eurove, o kanë gjak serbi, o janë të sëmurë psikik, sepse tjetër shpjegim ata nuk mund të kenë..!?

Next Post

Grubi në konferencën ndërkombëtare “Rimëkëmbja dhe rritja ekonomike pas Kovid-19”

Përfaqësues të institucioneve financiare ndërkombëtare, sektorit të biznesit dhe qeverive ekzekutive dhe lokale të vendit dhe rajonit do të debatojnë sot dhe nesër në Shkup mbi rimëkëmbjen dhe rritjen ekonomike pas krizës së Kovid-19. Edhe Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, z. Artan Grubi […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: