Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Putini, e shpërbëri federatën Ruse

2 min read

Invazioni i rusisë,në Ukrainë,është vazhdimësi e projektit të parë.Do ta quajmë si projekti i dytë i SHBA-së.I pari projekt ishte, ai i Ronald Reganit,i cili i manifestua me shpërbërjen parciale të BRSS-së.

Projekti i tanishëm të cilin e ndjekën opinioni botror,në krahasim me projektin e parë,i cili ishte gjysëm sekret.

Në këtë projekt shpërbërës të federatës Ruse,participon edhe Kina. Kina fshehurazi ka pregatitur plan të përbashkët me SHBA-në.Kina ka dorë,sepse Kina,kufizohet me Rusinë e fuqishme e cila e frigon Kinën,po ashtu Kina pas shpërbërjes së federatës Ruse,do të marë Siberinë,sepse ka nevoj pë teritor,për ta zbutur ekspancionin demografik ,dhe marjen në shfrytzim, pasuritë natyrore të Siberisë.

Kina e nxite Putinin duke e inkurajua rme mbështetje,për invazim ushtarak në Ukrainë, gjoja si aleat,,që ta mashtroje në avanturat ashtarake ndaj Ukrainës. Konspiracionet vlersojnë se ky nuk është Putini origjinal,ndoshta e kanë dresuar nji Putin hibrit,kundër Rusisë.

Epilogu i invazionit ushtarak i Putinit,do të realizohet me shpërbërjen e plotë të federatës Ruse. Antagonizmat e pakënaqësive të republikave Ruse që nga nesër do shprehen vrullshëm,duke i’a kthyer shpinën Putinit,dhe duke shpallur mvetsim,nga Moska. Me qëllim,që çfajësohen pë t’iu shmangur dëmshpërblimit financiar,si reperacion luftarak invazues,që do t’i obligojë gjyqi botror,ose i Hagut për ti mbuluar humbjet materiale, si reparacion luftarak.Qytetet,pronsitë individuale,të dëmtuara si dhe shkatrimin urbanistik,dhe viktimave të civilëve në Ukrainë.

Me humbjen e Rusisë, do të depolarizohet bota, nga njëra superfuqi ushtarake, do të jetë shqetsim i arsyeshëm për qetsinëse botrore,a do të ngelë vetëm SHBA-të,super fuqi,apo do lindin superfuqi të reja,që të ekuilibrohet dypolariteti botror nga aspekti ushtarak. Do të ngelë temë e hapur për të menduar,për balancin botror.

(Tema nga konspiracionet.)

Nexhat Bexheti

,