Partia Demokratike e opozitës shqiptare ka reaguar ashpër ndaj lajmit se kryeministri Edi Rama ka rënë dakord që Italia të ndërtojë një qendër pritjeje për emigrantët në qytetin port të Shënjinit.

Reagimi i partisë transmetohet nga deputeti Tritan Shehu, profesor universiteti dhe ish-ministër, në të cilin thuhet se “kreu i qeverisë po ndjek shqiptarët për të mbushur vendin me refugjatë”.

Gjithashtu vlerësohet se vendimi kërcënon sigurinë kombëtare dhe forcon krimin.

– Rama i përndjek shqiptarët nga vendi i tyre dhe e mbush me emigrantë në një kohë kur Europa ishte mbushur me emigrantë shqiptarë. Ky është një vendim krejtësisht i papërgjegjshëm dhe i rrezikshëm për sigurinë tonë kombëtare dhe shton kriminalitetin”, deklaroi Shehu.

Në reagim thuhet gjithashtu se në bazë të marrëveshjes së nënshkruar për ngritjen e qendrave për pranimin e emigrantëve në territorin e Shqipërisë, ato do të kenë një kapacitet deri në 36 mijë në vit.

– Kjo marrëveshje vë në dispozicion territorin e vendit dhe portin për devijimin e refugjatëve drejt Shqipërisë. Shqipëria është një vend i vogël, i zbrazur më tej nga ky regjim. Një vend me krim dhe korrupsion të lartë dhe siguri të brishtë, shtohet në reagim.

By vull