OSE 30% RRITJE PAGASH OSE PROTESTA, PARALAJMËRON SINDIKATA E PAVARUR E PUNONJËSVE TË SHËNDETËSISË 1

Një rritje pagash prej 30 për qind për punonjësit e kujdesit shëndetësor, një marrëveshje e re kolektive, përfitime për vjetërsinë në punë për punonjësit e urgjencës mjekësore, radiografinë dhe spitalin psikiatrik, një rritje e pagesës së infeksionit në 4 për qind dhe një transformim i menjëhershëm i kontratave me afat të caktuar në të hapur- kontratat e përfunduara kërkojnë Sindikata e Pavarur e Profesionistëve të Shëndetësisë.

Koordinatori Nacional i Sindikatës së Pavarur të Punëtorëve të Shëndetësisë në Konfederatën e Organizatave Sindikale të Maqedonisë (KSOM), Bobi Bojçevski, në konferencën e sotme për media theksoi se janë në kontakt me sindikatat tjera shëndetësore për të organizuar protestë dhe nëse nuk ka përgjigje. për kërkesat e tyre pas datës 20 shtator, ata do të dalin në rrugë.

– Punonjësit shëndetësorë janë sjellë në kufijtë e jetesës dhe thjesht diskriminohen. Kujdesi shëndetësor ka ardhur në hapin e fundit të jetesës. Prandaj do të na thërrasim të gjithë së bashku, të gjithë të bashkuar të dalim dhe të kërkojmë të drejtat tona për një jetë normale në këtë vend. Përsëri do t’i dërgojmë njoftim ministrisë dhe qeverisë, nëse nuk ka përgjigje, nuk mbetet gjë tjetër veçse të jemi në rrugë, tha Bojçevski.

Paga mesatare e rreth 25 mijë punëtorëve shëndetësorë në vend, theksoi Bojçevski, është nën mesataren në vend, duke theksuar se paga fillestare e punëtorëve shëndetësorë është 20.700, e mjekëve nga 32 deri në 35 mijë, dhe specialistë është maksimumi 45 mijë.

– “Mantelave të bardha” po i mbaron durimi. “Mantelave e bardha” po dalin në rrugë, theksoi Bojçevski.

Sipas Bojçevskit, nuk ka pasur marrëveshje kolektive më të keqe se ajo aktuale në shëndetësi. Sindikata e pavarur ka rreth 2,500 anëtarë dhe dëshiron të jetë e pranishme në bisedime.

Në pyetjen e gazetarit nëse Sindikata i përkrah protestat për Onkologji, Bojçevski tha se ata si sindikatë e pavarur i përkrahin protestat, duke theksuar se ai dhe të tjerët ishin në protesta.

– Edhe ne e mbështesim protestën e nesërme. Një profiter shëndetësor, ata 10, 20, 30 persona nuk mund të denigrojnë 25 mijë punonjësit e tjerë në sistemin shëndetësor. Ne e dënojmë rastin, i përkrahim protestat dhe do të jemi personalisht të pranishëm, tha Bojçevski.

By vull