Papunësia në Gjermani u rrit pak në 5.8% në tetor nga 5.7% në shtator dhe tani është në nivelin më të lartë që nga qershori 2021, tha Zyra Federale e Punësimit me qendër në Nuremberg.

Numri i të papunëve u rrit me 30,000 në tetor, duke e çuar numrin total të të papunëve në Gjermani në 2.678 milionë.

Shkalla më e lartë e papunësisë është në shtetin e Bremenit, dhe shkalla më e ulët e papunësisë është në Bavari.

By vull