Koha News

Ke Çfarë Lexon!

Parandalohet transporti i drogës 100 mijë euro, bastisje në Haraçinë, arrestohen dy narko-trafikant (VIDEO)

2 min read

Me datë 24.03.2023 nga zyrtarë policorë të Departamentit të Policisë Kriminale – Departamenti për Trafikim të Kundërligjshëm me Droga dhe Substanca të Rrezikshme – Njësiti për Trafikim të Paligjshëm me Droga në bashkëpunim me Departamentin për Operacione Speciale të Policisë – SAE Tigar, Ekip Operativ për Kërkime në SPB Shkup dhe SPB Tetovë ka ndaluar dy persona nga fshati Haraçinë, Shkup dhe ka penguar transportin e rreth 35 kg drogë.

Përkatësisht, në orët e paradites në vendkalimin e pagesës Tetovë, në magjistralen Gostivar – Tetovë, zyrtarët policorë i kanë dhënë shenjë ndalimi automjetit të pasagjerëve “Range Rover”, me targa të Shkupit, i drejtuar nga K.A.(32), në të cilin O. ishte pasagjer A. (23), të dy nga fshati Haraçinë, Shkup. Personat nuk i janë bindur urdhrit të policisë për ndalimin e mjetit, por janë larguar me vrap duke dëmtuar një automjet zyrtar të policisë, por shumë shpejt janë ndaluar dhe privuar nga liria.

Gjatë kontrollit në bagazhin e mjetit janë gjetur 4 thasë me marijuanë, me peshë totale rreth 35 kg, me vlerë rreth 100 mijë euro. Në vendngjarje në vendkalimin e pagesës në Tetovë ka dalë prokurori publik nga Prokuroria Publike e Tetovës dhe ka udhëhequr hetimet. Pak më vonë, me urdhër të marrë nga gjykata, janë kryer bastisje edhe në shtëpitë e dy personave në fshatin Haraçinë, gjatë të cilave janë gjetur sende të lidhura me veprën penale.

Ndaj A.K., MPB për një kohë të gjatë ka ndërmarrë masa dhe aktivitete për gjetjen e tij dhe privimin e lirisë, pasi ndaj tij është lëshuar fletarrest qendror për shkak të arratisjes së tij nga burgu i Shtipit, ku duhet të vuante dënimin me burg prej rreth 6,5 vitesh, ndërsa të gjithë ai kërkonte edhe urdhër për disa krime të kryera, si kontrabandë me migrantë dhe kontrabandë me drogë, tha Susana Pranjic Talevska nga MPB.

Dy personat janë ndaluar në SPB Tetovë dhe kundër tyre gjatë ditës do të parashtrohet kallëzim penal për “prodhim të paautorizuar dhe vendosje në treg të narkotikëve, substancave psikotrope dhe prekursorëve”, nga neni 215 i Kodit Penal.

Aksioni i sotëm është një tjetër nga seria e aksioneve të Ministrisë së Punëve të Brendshme në periudhën e fundit të ndërmarra në luftën kundër tregtisë së paligjshme të drogave dhe lëndëve narkotike, si dhe masa e aktivitete të shumta për përballimin e të gjitha llojeve të krimit.

Verified by MonsterInsights