Këtë herë do të fokusohemi në atë që na pret sipas përditësimeve më të fundit të modeleve meteorologjike, që është se nga e premtja Ballkani do të goditet nga një bombë bore dhe një ciklon shumë i thellë që do të formohet mbi Adriatik me depërtimin e ajrit të ftohtë. nga veriu ( në qendër të këtij cikloni, presioni i ajrit do të jetë tepër i ulët për rajonet tona, madje 978 htp – hectopascals në përkthim.

Me këtë, në të gjithë rajonin, si dhe në Maqedoni do të ketë reshje të bollshme bore, si në vendet më të larta ashtu edhe në male dhe në vendet e ulëta (qytetet) dhe do të mbretërojë një përrallë e mrekullueshme  bore . E gjithë kjo do të pasohet me erë të fortë nga drejtimi verior dhe rënie të madhe të temperaturave të ajrit.

Fundjava e ardhshme do të jetë shumë e ftohtë dhe me borë.

SHËNIM:  Ndryshimet në modelet meteorologjike janë ende të mundshme, ndaj këshillojmë qytetarët që të ndjekin analizat tona të radhës. Në përgjithësi, gjasat që Ballkani dhe Maqedonia të preken nga një bombë bore nga Arktiku (Ciklon bore) po rriten gjithnjë e më shumë nga e premtja  .

By vull