Omegle ishte një shërbim falas i bisedës në internet që i lejonte përdoruesit të shoqëroheshin me të tjerët pa pasur nevojë për regjistrim.

 

Pas 14 vitesh funksionimi, platforma që shërbente për të lidhur përdoruesit me ndërprerje në bisedat një-në-një është mbyllur.

Duke klikuar në faqen Omegle shfaqet një foto e një guri varri me emrin e sajtit dhe vitet e funksionimit (2009-2023). Themeluesi Leif K-Brooks ia atribuoi mbylljen e Omegle kostove të larta të platformës dhe adresimit të çështjeve të abuzimit të saj.

Ai tregon se sfidat me të cilat po përballej platforma u bënë të padurueshme. K-Brooks theksoi se platforma ishte e ndjeshme ndaj sulmeve dhe u përball me sfida financiare në frenimin e abuzimeve.

Ai tha se nuk mund të kishte vlerësim objektiv të Omegle pa pranuar se disa njerëz e kishin abuzuar me të, duke përfshirë kryerjen e krimeve shumë të rënda. Pavarësisht, K-Brooks thekson ndikimin e platformës në lidhjen e njerëzve nga kultura të ndryshme.

 

By vull