Duhet të miratohet një zgjidhje ligjore sistematike për pagat në institucione në nivel të gjithë vendit. Nëse shkojmë të zgjidhim rast pas rasti, vetëm do të humbim kohë dhe energji dhe në fund përsëri nuk do të arrihet sinkronizimi i nevojshëm, tha sot ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës Azir Aliu, duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari lidhur me administratën. protesta.ne gjykata dhe prokurori.

Sipas tij, sistemi tashmë është deformuar, duke pasur parasysh se në institucione të ndryshme profili i njëjtë i stafit ka paga të ndryshme. Si shembull, ai ka treguar se “ka një ministri në të cilën pagat janë 30 për qind më të larta se ato në ministritë e tjera”.

Ministria e Shoqërisë Informatike dhe Administratës (MIA), njofton Aliu, ka përgatitur draft-versionin e ligjit që tashmë i është dërguar Grupit Punues dhe këtë dhe javën e ardhshme do të analizohen të gjitha zgjidhjet e mundshme për pagat.

– Duhet të punojmë në ligjin e pagave dhe të kemi një zgjidhje sistematike për krijimin dhe përcaktimin e pagave. Kështu është deformuar sistemi dhe tashmë është bërë shtrembërim. E shihni që në institucione të ndryshme i njëjti profil personeli ka paga të ndryshme, madje shkon deri aty sa të kemi një ministri në të cilën pagat janë 30 për qind më të larta se ato në ministritë e tjera. Pra, në vendin tonë tashmë është krijuar deformimi i pagave. Unë jam anëtar i Grupit të Punës. Unë insistoj që të shkojmë për një ligj pagash në të cilin do të ketë korniza dhe më pas do ta dimë, pra do të kemi një pasqyrë të qartë për të gjitha institucionet. Nëse shkojmë kështu, duke zgjidhur rast pas rasti, do të humbim shumë energji dhe kohë, dhe nga ana tjetër, përsëri në fund, nuk do të sinkronizojmë si shtet. E di që procesi për ligjin e pagave është më i vështirë, më kompleks. Ne si MIOA e kemi tashmë një draft version dhe tashmë i është dërguar kolegëve në Grupin e Punës. Këtë javë dhe javën e ardhshme do të analizojmë të gjitha zgjidhjet e mundshme për pagat, por vlerësoj, nëse më pyesni mua personalisht, që duhet të kemi një zgjidhje në nivel shtetëror që të jemi të gjithë të kënaqur me sa janë pagat tona, si dhe me faktin se ajo pagë nuk është e ndryshme në të njëjtat vende pune në institucione të ndryshme, theksoi ministri.

By vull