Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Pasardhësi i autobusit legjendar VW është elektrik, modern dhe super-cool!

2 min read

Kur Volkswagen njoftoi furgonin elektrik disa vite më parë, fansat u emocionuan. Tani që shohim modelin përfundimtar – ka vërtet arsye për t’u emocionuar!

ID. Buzz do të ofrohet në disa versione të ndryshme – do të ofrohet një version me një bazë rrote më të gjatë, dhe ID-ja e rregullt do të ofrohet që në fillim. Buzz, si dhe ID e ngarkesës. Buzz Cargo. Fillimisht ofrohen versione me pesë vende dhe do të ofrohen versione të tjera me konfigurime të tjera.

Sigurisht, ID. Buzz është i bazuar (he-he) në platformën MEB të Volkswagen për automjetet elektrike. Ai do të ofrohet me një bateri me kapacitet 82 kWh (disponohet 77 kWh) dhe një motor elektrik me fuqi 201 kuaj fuqi dhe 310 Nm çift rrotullues, i cili do të transmetohet në rrotat e pasme. Një detaj interesant është mundësia e karikimit të dyanshëm me ID. Buzz – dmth. ID e mundësisë. Zhurmë për të furnizuar me energji elektrike. Në një karikues të rregullt, ID. Buzz mund të karikohet me fuqi deri në 11 kW ose deri në 170 kW me një karikues të shpejtë. Sipas VW, kjo nënkupton karikim nga 5 në 80% në rreth 30 minuta.

Përndryshe, ID Buzz duket vërtet budalla. Ne i njohim detajet që shkelin syrin në furgonët e vjetër legjendar të Volkswagen – siç është distinktivi i madh VW në pjesën e përparme. Forma është “katrore” për të shfrytëzuar sa më shumë hapësirën, mbingarkesat janë të shkurtra dhe është në dispozicion një opsion i trupit me dy ngjyra. Në pjesën e përparme ka fenerë të gjerë, horizontal dhe një parakolp përpara me ajrim interesant, ndërsa në pjesën e pasme fokusi është te elementi i dritës “një pjesë” dhe – përsëri – logoja e madhe e VW.

Kabina është maksimalisht funksionale, me një pozicion të lartë dhe të qartë drejtimi dhe një fokus të madh në prakticitetin. Konsola e përparme është një “ndryshim i temës” i asaj që ne tashmë e njohim nga ID. 3 (mund ta shihni testin tonë elektrik ID.3 këtu), dhe na pëlqejnë sediljet me dy ngjyra dhe ndjesia e hapësirës. Natyrisht, historinë e plotëson hapësira e bagazhit prej 1121 litrash. Sigurisht, sedilja e pasme është e ndashme dhe e palosshme – kështu që nëse keni nevojë për më shumë hapësirë…

ID. Buzz do të jetë i disponueshëm për porosi nga maji, dhe kopjet e para do të dorëzohen në tremujorin e tretë të këtij viti. Shpresojmë se do të vijë me ne së shpejti!