Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
PE ka ndaluar shitjen e makinave të reja me benzinë ​​dhe naftë që lëshojnë karbon - Koha News
PE ka ndaluar shitjen e makinave të reja me benzinë ​​dhe naftë që lëshojnë karbon 1

Parlamenti Evropian miratoi sot ndalimin e shitjes së makinave të reja me benzinë ​​dhe naftë që lëshojnë karbon deri në vitin 2035, duke synuar t’i largojë ato nga rrugët e kontinentit deri në mesin e shekullit.

Vendet anëtare të Bashkimit Evropian e kanë miratuar tashmë legjislacionin dhe tani do ta miratojnë zyrtarisht atë në ligj në një takim të ardhshëm ministror, ​​pavarësisht kundërshtimit nga eurodeputetët konservatorë, grupi më i madh parlamentar.

Mbështetësit e ligjit argumentuan se ai do t’u jepte prodhuesve evropianë të makinave një afat kohor të qartë në të cilin do të zhvendosnin prodhimin në automjete elektrike me emetim zero dhe do të nxisnin investimet për të kundërshtuar konkurrencën nga Kina dhe Shtetet e Bashkuara.

Kjo, nga ana tjetër, do të mbështesë planin ambicioz të Bashkimit Evropian për t’u bërë një ekonomi “neutrale klimatike” deri në vitin 2050, me emetime neto zero të gazeve serrë.

“Më lejoni t’ju kujtoj se nga viti i kaluar deri në fund të këtij viti, Kina do të sjellë 80 modele të makinave elektrike në tregun ndërkombëtar,” paralajmëroi zëvendëspresidenti i BE-së, Frans Timmermans, eurodeputetët.

Ai shtoi se këto janë makina që do të jenë gjithnjë e më të përballueshme.

“Ne duhet të konkurrojmë me këtë. “Ne nuk duam t’ua lëmë këtë industri thelbësore të huajve,” tha Timmermans.

Por kundërshtarët argumentuan se as industria evropiane dhe as shumë shoferë privatë nuk ishin gati për një ndalesë kaq dramatike në prodhimin e automjeteve me motor me djegie të brendshme – dhe se qindra mijëra vende pune ishin në rrezik.

Grupi EPP paralajmëroi për atë që e quajti “efekt Havana” – evropianët do të vazhdojnë të ngasin makina të vjetra me benzinë ​​ose naftë sepse nuk mund të gjejnë ose të përballojnë një automjet elektrik. faqe

By vull