Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Pendarovski: Nuk përjashtohet që edhe zyrtarët aktualë të jenë në “listën e zezë” të SHBA-së - Koha News
Pendarovski: Nuk përjashtohet që edhe zyrtarët aktualë të jenë në “listën e zezë” të SHBA-së 1

Nuk përjashtohet që emrat e zyrtarëve aktualë të gjenden në “listën e zezë” të SHBA-së, tha presidenti Stevo Pendarovski.

Kreu i shtetit, në një dalje të ftuar në “Intervista Samo” në Kanal 5, tha se vizita e fundit e ekipit tre anëtarësh amerikan në vend ishte pikërisht për të mbledhur informacione për përditësimin e “listës së zezë”, e cila. ai pret të publikohet në kohën e duhur.
Duke komentuar fjalët e ambasadores amerikane, Angela Ageler, për zgjedhjen e Islam Abazit për prokuror publik për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit, Pendarovski theksoi se kritikat janë reagim ndaj gjendjes në përgjithësi të keqe në gjyqësor. Për të zgjedhja e Abazit nuk është e diskutueshme. Ai thotë se është zgjedhur në mënyrë demokratike me deklaratën e menjëhershme të prokurorëve. Konfirmim për këtë, sipas tij, është fakti se kundërshtarët e Abazit, të cilët humbën, nuk u ankuan për procedurën dhe moslegjitimitetin.
Lidhur me situatën në sistemin e drejtësisë, kreu i shtetit tha se ajo do të përmirësohet vetëm kur “politikanët dhe biznesmenët të heqin dorë nga drejtësia”.
Lidhur me idenë e zgjedhjes së përgjithshme të gjyqtarëve, Pendarovski tha se nuk kishte asnjë “kalim” për të nga Brukseli në vitin 2017, duke marrë parasysh efektet e këqija të vettingut në Shqipëri.

By vull