Pendarovski: Shpejtësia e integrimit në BE varet më së shumti nga ne

2 min read

Përshtypja e përgjithshme tek qytetarët tanë, për fat të keq, është se disa nga reformat e ndërmarra ose nuk janë të qëndrueshme në afat të gjatë ose nuk kanë shkallën e nevojshme të ndikimit të drejtpërdrejtë, pozitiv në jetën e përditshme të qytetarëve.

Kjo veçanërisht vlen për ndryshimet dhe njoftimet e shumta për ndryshime në sferën e sundimit të ligjit. Kanë kaluar më shumë se 15 vjet nga reformat e para të mëdha në këtë sferë në vitin 2005 dhe besimi i qytetarëve në gjyqësor dhe në përgjithësi në funksionalitetin e shtetit tonë juridik është në nivel rekord të ulët, tha presidenti Stevo Pendarovski në seancën e pestë plenare. të Konventës Nacionale për Bashkimin Evropian në Maqedoni (KKKEU-MK) e cila organizohet nga Lëvizja Evropiane dhe mbahet në Kuvend.“Jemi dëshmitarë se mungesa e sigurisë juridike dhe ndjenja se përkatësia partiake dhe etnike është më e rëndësishme se njohuritë dhe aftësitë që posedoni janë ndër arsyet kryesore të emigrimit të një numri të madh të të rinjve. Në të njëjtën kohë, emigrojnë edhe njerëz, disa nga ata që janë të vendosur mirë në shoqëri me karriera të vendosura dhe një standard jetese solid për kushtet tona. Për ta, natyrisht dhe për të gjithë të tjerët, një shtet ligjor funksional është çështje e cilësisë së jetës. Në këtë kuptim, nuk është rastësi që shteti i së drejtës dhe lufta kundër krimit të organizuar dhe korrupsionit përfshihen në grupin e “çështjeve themelore”, pra vlerat themelore në procesin e anëtarësimit në Bashkimin Evropian.