Pesëshja e Madhe, e cila përfshin përfaqësuesin e BE-së për dialogun ndërmjet Beogradit dhe Prishtinës, Miroslav Lajçak, si dhe përfaqësuesit e presidentit të SHBA-së, Francës, Gjermanisë dhe kryeministrit italian Gabriel Escobar, Emmanuel Bonn, Jens Pletner dhe Francesco Talo. , deri në fund të muajit sërish vjen për të vizituar Serbinë, raportojnë mediat e Beogradit.

Temat e takimit pritet të jenë harmonizimi i Serbisë me politikën e jashtme të BE-së dhe vendosja e sanksioneve ndaj Rusisë, si dhe zbatimi i Marrëveshjes së Ohrit të lidhur më 18 mars të këtij viti.

Anëtarët e Pesëshja e Madhe  vizituan Serbinë më 20 janar me rastin e raundit të radhës të dialogut Beograd-Prishtinë, dhe temë e bisedës ishte plani franko-gjerman, për të cilin më vonë u dakordua në Ohër.

By vull