Petkov: Nuk ka presion amerikan për njohjen e pakicës maqedonase në Bullgari

1 min read

Periudha 6 mujore që vendosa ishte që puna të bëhej mes Bullgarisë dhe RMV-së. ” Unë kurrë nuk kam vendosur një afat të saktë për një vendim apo një tjetër, ” tha kryeministri bullgar Kiril Petkov për BTV.

-Ky duhet të jetë një funksion vetëm me rezultat të bazuar në këto grupe pune. Hyrja e RMV-së në BE, kur pozita e Bullgarisë është në linjë, është gjëja më e mirë për Bullgarinë. Ne duam garancitë që duhet t’i ketë çdo qytetar i BE-së, kjo është zero tolerancë ndaj diskriminimit, shtoi Petkov. “Ne duam që të drejtat e bullgarëve atje të përfshihen në kushtetutën e tyre,” shtoi ai.

Duke folur për kompromiset që mund të bënte pala bullgare, Petkov u përgjigj:

“Bullgaria mund të jetë nismëtare për nisjen e linjës Sofje-Shkup, kompromisi është se kush do ta organizojë dhe financojë këtë linjë, ky mund të jetë hapi i parë”, tha Petkov.

Sipas tij, ai asnjëherë nuk ka biseduar me zyrtarë amerikanë për njohjen e pakicës maqedonase në Bullgari, e cila do të mbetet e panjohur në margjinat e shoqërisë bullgare, pavarësisht insistimit dhe kushtëzimit të palës bullgare që minoriteti bullgar në Republikën e Maqedonisë së Veriut. hyjnë në Kushtetutën e vendit.