Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Plenkoviç: Nuk do të importojmë grurë ukrainas - Koha News
Plenkoviç: Nuk do të importojmë grurë ukrainas 1

Kryeministri kroat Andrej Plenkoviç tha se Kroacia është vetëm një vend tranzit për grurin ukrainas dhe nuk do ta importojë atë, njoftoi agjencia HINA.

“Kroacia është vetëm një vend tranzit për grurin ukrainas dhe nuk do të importojë grurë të lirë ukrainas,” theksoi ai dje në Zagreb, raportoi BTA. Çështja u bë e rëndësishme pasi Ukraina filloi procedurat ligjore kundër tre vendeve anëtare të Bashkimit Evropian – Polonisë, Hungarisë dhe Sllovakisë, për shkak të ndalimit të njëanshëm të importit të drithit nga Ukraina.

Sipas Plenkoviç, autoriteteve ukrainase iu dërgua një mesazh i qartë se Kroacia do të donte të ishte një vend tranzit, jo një vend “i përmbytur me grurë të lirë nga Ukraina”, gjë që mund të shkaktojë probleme për prodhuesit vendas.

By vull