Koha News

Ke Çfarë Lexon!

Plenkoviç: Putini do të arrestohej nëse vinte në Kroaci

1 min read

Kryeministri kroat Andrej Plenkoviç tha sot në Bruksel se presidenti rus Vladimir Putin, për të cilin Gjykata Penale Ndërkombëtare lëshoi ​​një urdhër, do të arrestohet nëse vjen në Kroaci në bazë të procedurës së parashikuar me ligj.

Plenkoviç përkujtoi se Kroacia ka aderuar në statutin e Gjykatës Ndërkombëtare Penale, si dhe se është miratuar ligji për bashkëpunim me atë gjykatë.

 

“Ai ligj parashikon të gjitha procedurat në rast se ka një urdhër për arrestimin e një personi dhe, me sa di unë, imuniteti nuk zbatohet,” tha Plenkoviç, duke iu përgjigjur pyetjes së një gazetari se si do të vepronte Zagrebi nëse Putini do të vinte. Kroacia.

Verified by MonsterInsights