Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

PLL: Çeshtja Çame, një çeshtje prioritare kombëtare që duhet të zgjidhet përfundimisht

1 min read

Nga Shpëtim Axhami, kreu i PLL

Mbushen 78-vjet nga masakra e shtetit grek mbi shqiptarët e çamërisë, duke i detyruar ato të shpërngulen e duke lënë pronat dhe varrezat e të parëve të tyre.

Kjo mbetet një prej masakrave më mizore të shekullit XX-të bërë mbi civilët e pafajshëm.

Qeveria Shqiptare duhet që Çeshtjen Çame ta trajtoj si një çeshtje kombëtare priroritare në çdo tryeze me palën greke ku diskutohen marrëveshje dhe negociata me ta.

Çeshtja e Çamërisë nuk duhet anashkaluar e trajtohet si një çeshtje e thjeshtë vetëm për të patur marrëdhënie të mira me Greqinë apo pse jo edhë për pêrfitime politike momentale.

Kjo çeshtje duhet të ngrihet e të diskutohet në nivele të larta të diplomacisë dhe institucioneve nderkombëtare Euro-Atlantike për ta njohur dhe për ta shtruar për zgjidhje atë.

Pa Kosovë e Çamëri nuk ka Shqipëri.