Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Policia e Kosovës ka konfirmuar: Gjoba nga 22 nëntori për veturat me targa të Serbisë

1 min read

Policia e Kosovës ka konfirmuar për Radion Evropa e Lirë se nga 22 nëntori do të fillojë gjobat për vozitësit që drejtojnë automjete me targa të Serbisë. Dënimi do të fillojë në mëngjesin e datës 22 nëntor, pas orës 08:00.

Masa e paralajmërimit zgjat deri më 21 nëntor dhe më pas do të shqiptohen gjoba prej 150 euro. Siç njofton policia e Kosovës, kjo masë do të zgjasë deri më 21 janar 2023.

Deri më 20 nëntor, sipas të dhënave të policisë, janë dhënë rreth 1740 paralajmërime për drejtuesit e veturave me targa të paligjshme serbe.

Serbët në komunat veriore të Kosovës kanë paralajmëruar se do të kundërshtojnë vendosjen e gjobave, ashtu siç kundërshtuan vendimin e qeverisë për targat.

Qeveria e Kosovës ka filluar zbatimin e planit të saj më 1 nëntor.

Plani për riregjistrimin e veturave me targa të lëshuara nga Serbia parasheh tri faza.

Faza e parë përfshinte një paralajmërim për drejtuesit e mjeteve, e dyta parashikon gjobë deri në 150 euro për shoferët që nuk i riregjistrojnë automjetet e tyre.

Faza e tretë parasheh lëshimin e targave provuese deri më 21 prill, kur me vendim të Qeverisë së Kosovës, në atë vend do të ndalohen targat e lëshuara nga Serbia, kështu që parashihet që automjetet me targa legale të lëvizin në rrugë nga RKS-ja, gjegjësisht Republika e Kosovës.