Ministri shqiptar i Punëve të Brendshme Taulant Bala bëri të ditur sot se në kuadër të aksionit “Tempuli” janë arrestuar dhe proceduar penalisht 417 persona.

Në një postim në rrjetet sociale thuhet se “këta persona janë arrestuar dhe proceduar penalisht për shpërndarje të lëndëve të ndryshme narkotike”, çka është në kuadër të masave të planifikuara për parandalimin e shpërndarjes së drogës brenda dhe përreth shkollave, kafeneve dhe të tjera. objektet ku frekuenca e të rinjve është më e madhe.

– Çdo ditë pranë çdo shkolle dhe në ambiente publike policia e shtetit ndjek dhe arreston me vigjilencë kriminelët/shpërndarësit e lëndëve narkotike dhe psikotrope. Operacioni kombëtar “Tempuli” vijon intensivisht në të gjithë vendin dhe deri më tani janë arrestuar dhe proceduar 417 persona, shkruan Bala.

Sipas statistikave të publikuara nga Bala, 3.7 kilogramë kokainë, 150 doza heroinë, 631 kilogramë marihuanë, 50 litra drogë sintetike, 37 automjete, njëqind celularë, 15 peshore elektronike, disa armë zjarri, një sasi e madhe parash. u sekuestruan valutë dhe valutë shqiptare, si dhe njëzet targa. 

By vull