Polonia do të vendosë një gjendje të jashtëzakonshme në kufirin me Bjellorusinë për shkak të emigrantëve

1 min read

Ligji për shpalljen e gjendjes së jashtëzakonshme në kufirin me Bjellorusinë është në pritje të nënshkrimit të Presidentit polak Andrzej Duda dhe autoritetet polake duan që ligji të ndalojë fluksin e madh të emigrantëve nga vendi fqinj.

Duda njoftoi se do të shqyrtonte tërësisht vendimin e qeverisë dhe do të shpallte të tijin së shpejti, pasi kryeministri Mateusz Morawiecki konfirmoi të martën se masa ishte në tryezën e Duda.

Në Poloni, gjendja e jashtëzakonshme hyn në fuqi menjëherë pas nënshkrimit të presidencës. Sidoqoftë, presidenti duhet ta paraqesë urdhëresën në parlament, i cili mund ta revokojë atë brenda 48 orëve.