Presidenti i ri i Juventusit trashëgoi humbje mbi 200 milionë euro

1 min read

Gianluca Ferrero (60) u emërua zyrtarisht si presidenti i ri i gjigantit italian të futbollit Juventus, pasi Andrea Agnelli dha dorëheqjen në fund të nëntorit të vitit të kaluar.

I gjithë bordi i Juventusit, duke përfshirë kryetarin Agnelli dhe nënkryetarin Pavel Nedved, dhanë dorëheqjen në atë kohë mes akuzave për mashtrim kontabël.

Ferrero ishte kandidati i Exor, kompanisë Holding të familjes Agnelli, e cila kontrollon 63.8 për qind të aksioneve të klubit më të suksesshëm të Italisë me 36 tituj të Serisë A.

Në mbledhjen e përgjithshme të mëngjesit të sotëm, aksionerët zgjodhën një bord të ri drejtorësh në detyrë deri në vitin 2025, i cili më pas emëroi Ferrero si kryetar dhe Maurizio Scanavino si CEO.

Drejtuesit e rinj drejtues do të kenë për detyrë të përmirësojnë situatën sportive të “Zonjës së Vjetër”, por mbi të gjitha situatën shqetësuese financiare.

Klubi shënoi humbje prej më shumë se 200 milionë eurosh dhe është edhe objektivi i drejtësisë italiane për shkak të parregullsive të mundshme financiare dhe kontabilitetit të rremë.

Juventus aktualisht është në vendin e tretë në Serie A me 37 pikë, pra 10 më pak se Napoli kryesues.