Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Pse po bie vlera e euros në raport me lekun shqiptar? - Koha News
Pse po bie vlera e euros në raport me lekun shqiptar? 1

Euro ka një vlerë rekord të ulët në raport me lekun shqiptar.

Në muajt e fundit, euro ka humbur 3.5 për qind të vlerës së saj në raport me ilaçin, dhe kjo vjen si pasojë e disa faktorëve, duke filluar nga investimet e huaja në pasuri të paluajtshme në Shqipëri, e deri te operacionet e këmbimit në shuma të mëdha.  Shtetasit e huaj po blejnë prona dhe kjo rrit ofertën e monedhës europiane në vend, gjë që ndikon në zhvlerësimin e saj.

Të dhënat e Bankës Qendrore të Shqipërisë tregojnë se të huajt blenë prona në vend vitin e kaluar, që është një rekord. Vlera është 291 milionë euro, pra ka një rritje vjetore prej 52 për qind. Dje, dollari u forcua kundrejt monedhave të tjera. 

 

By vull