Radev shpreson që ndryshimet kushtetuese të miratohen sa më shpejt 1

I pyetur për perspektivën evropiane të Maqedonisë, presidenti i Bullgarisë, Rumen Radev, në një intervistë dhënë agjencisë greke ANA-MPA, theksoi se zgjidhja e problemeve në marrëdhëniet me RSM-në qëndron në zbatimin e kritereve të Kopenhagës për anëtarësim. dhe në respektimin e të drejtave të njeriut. Prandaj, sipas fjalëve të kreut të shtetit bullgar, nuk ka më nevojë të flitet për “veto bullgare”, pasi ka një përfundim të qartë të Këshillit Evropian nga korriku i këtij viti dhe një kornizë të dakorduar negociuese. 

Radev shpreson që ndryshimet kushtetuese të miratohen sa më shpejt 2

“Këto kërkesa evropiane dhe jo bullgare e bëjnë të qartë se RSM duhet të ndryshojë kushtetutën e saj për t’i lejuar bullgarët të kenë mbrojtje kushtetuese dhe të drejta të barabarta duke u përfshirë në kushtetutë në baza të barabarta me kombet e tjera shtetformuese në këtë vend”, thekson Radev. .

Radev shpreson që ndryshimet kushtetuese të miratohen sa më shpejt 3

Presidenti bëri thirrje edhe një herë, siç thotë ai, të zhduket gjuha e urrejtjes dhe dhunës ndaj bullgarëve që jetojnë në Maqedoni, si dhe të “respektohet dhe të mbrohet trashëgimia kulturore dhe historike bullgare”. 

Radev shpreson që ndryshimet kushtetuese të miratohen sa më shpejt 4Rumen Radev shprehu gjithashtu shpresën se sa më shpejt në krye të shtetit “do t’i pranojë parimet dhe vlerat evropiane për një të ardhme më të mirë të qytetarëve të RSM-së, si dhe për krijimin e një perspektive më të mirë për të gjithë në Ballkan”. .

By vull