Autoritetet shëndetësore të Kosovës kërkojnë shtyrjen e zgjedhjeve lokale, kundërshton opozita

vull

Instituti i Shëndetit Publik të Kosovës (ICPSC) beson se mbajtja e zgjedhjeve lokale, të planifikuara për 17 tetor të këtij viti, mund të shkaktojë përkeqësim të mëtejshëm të situatës epidemiologjike në vend, prandaj kërkon shtyrjen e tyre, tha korrespondenti i MIA -s nga Prishtinë.

Në një letër drejtuar Presidentes së Kosovës, Vjosa Osmani, të publikuar sot në portalin Koha.net, ICSPC paralajmëron se mbajtja e zgjedhjeve paraqet rrezik për rritjen e numrit të të infektuarve dhe të vdekurve nga Kovid-19.

– Bazuar në analizën e situatës aktuale epidemiologjike (F), ICSPC konsideron se zhvillimi i procesit zgjedhor, i cili përfshin tubime publike dhe tubime të qytetarëve, është një rrezik i përhapjes dhe rritjes së infeksionit të Covid-19 dhe si një pasoja rrisin rrezikun e vdekjeve. Prandaj, ne rekomandojmë shtyrjen e procesit zgjedhor, përkatësisht ndalimin e aktiviteteve publike, tubimet e qytetarëve dhe tubimet publike të të gjitha llojeve dhe të çdo natyre pa përjashtim, deri në vlerësimin tjetër epidemiologjik, thuhet në letrën drejtuar Osmanit.

Disa parti opozitare kanë kërkuar që, për shkak të situatës së vështirë me pandeminë, fushata zgjedhore të shkurtohet nga 30 ditë në një javë ose dhjetë ditë, disa besojnë se nuk duhet të ketë fushatë klasike, me tubime dhe demonstrata fare. Pas kësaj, Kryetari i Kuvendit të Kosovës dhe një anëtar i kryesisë së lartë të Qeverisë, Glauk Konjufca, tha se, sipas tij, do të ishte mirë që zgjedhjet të shtyheshin plotësisht, gjë që u refuzua nga opozita. Kreu i Bashkimit Demokratik të Kosovës, Ljumir Abdidziku, tha se nuk kishte bazë ligjore për shtyrjen e zgjedhjeve lokale.

Next Post

NUK KA NDALESË TË PËRKOHSHME TË NDËRTIMIT TË OBJEKTEVE MODULARE PAVARËSISHT HETIMIT TË TENDERIT DHE DOKUMENTACIONIT TË KONTRAKTUESVE

Kështu duket sot hapësira ku po ndërtohet ambulanca modulare në vendbanimin e Shkupit Butel. Tragjedia në Tetovë, por edhe hetimi, ndër të tjera, për ndërtimin e spitalit nga kompanitë “Brako” dhe “Ari i Tom”, nuk është një arsye e mjaftueshme për këto ndërtime, të cilat janë pjesë e 19 objekteve modulare […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: