BB: Numri i të varfërve në Shqipëri është rritur me 112 mijë njerëz

vull

Kriza e shkaktuar nga pandemia Covid-19 ka rritur varfërinë në Shqipëri.

Vlerësimi i fundit i Bankës Botërore thotë se lista e të varfërve është rritur me 112,000 shqiptarë të tjerë, duke lënë një të tretën e popullsisë së vendit që jeton me më pak se 5.5 dollarë në ditë.

– Sipas raportit të Bankës Botërore, në të gjitha vendet e rajonit ka një rritje të nivelit të varfërisë, por është më domethënëse dhe më agresive në Shqipëri. Kjo është pasojë e tërmetit katastrofik që goditi vendin në fund të nëntorit 2019. Në periudhën 2014-2019, kishte një rënie të varfërisë me një përqind, raporton Top Channel.

Kategoritë më të goditura janë ato që punojnë në sektorë me të ardhura të ulëta, si dhe punëtorë të padeklaruar që humbën vendet e tyre të punës për shkak të pandemisë, por dështuan të marrin ndihmën e qeverisë sepse nuk bënin listën.

Duke pasur parasysh ndikimin e pandemisë, Banka Botërore parashikon një rimëkëmbje të ngadaltë të ekonomisë në rajon dhe në Shqipëri, ku pritet rritje ekonomike prej 4.4%.

Next Post

Kristian Malocaj më 30 maj ngjitet në ring kundër ukrainasit, Nadolskyj

Kick-bokseri i njohur shqiptarë, Kristian Malocaj duket se ka përfunduar pregaditjet për të bërë ndeshjen e rradhës pas një kohë të gjatë pauze në këtë situatë Pandemie. Ai më 30 maj pritet që të ngjitet në ring ndërsa këtë herë kundërshtarë e ka ukrainasin, Nadolskyj Ndeshja pritet që të organizohet […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: