Bullgaria me pagën më të ulët minimale në BE

vull

Punëmarrësit e pagës minimale në Bullgari mund të përballojnë të blejnë të paktën pak bukë krahasuar me ata me pagën minimale në vendet e tjera anëtare të BE. Kjo tregohet nga analiza e përgatitur nga Instituti për Kërkime Sociale dhe Sindikata.

Në shifra specifike, të dhënat tregojnë se me një pagë minimale në Bullgari, një punëtor mund të blejë 583 bukë prej 500 gramësh. Punëtori me pagë minimale në Francë mund të blejë 1,095 bukë me 500 gramë, në Gjermani – 1,232, në Spanjë – 1,120. Situata është e ngjashme me mallrat e tjerë, të tilla si patatet, djathi, uji.

Paga minimale është çmimi minimal i tregut të punës që bizneset duhet të paguajnë. Në Bullgari, paga minimale është më e ulta krahasuar me të gjitha vendet e tjera të BE-së.

Paga minimale në Bullgari në 2021 është 332 euro. Për krahasim, paga minimale në Hollandë është 1,684 euro, në Francë 1,554 euro, në gjermani 1,614 euro, etj. Edhe në Kroaci, e cila u bashkua me BE më vonë se Bullgaria, paga minimale është më e lartë në 562 euro.

Next Post

Grupi Punues i Kanabisit shqyrtoi përvojat Kanadeze me përdorimin mjekësor dhe personal të kanabisit

Takimi i tretë i Grupit Punues të Kanabisit, i mbajtur dje në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë Veriore, me ftesë të anëtarëve të Shoqatës së Prodhuesve të Kanabisit Mjekësor, u ndoq nga Stephanie Wilmot nga Kanada, Konsulente Ligjore dhe Praktikat e Prodhimit të Mirë, e njohur si standarde GMP (Praktika […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: