Del një serb që e pranon se Trepça nuk është e Serbisë qysh prej vitit 2001

vull

Ish-drejtori i “Trepçës” në veri, Novak Bijeliq, ka deklaruar se Serbia si shtet nuk ka kurrfarë kompetencash e as interes nga ajo që sot quhet “Trepça”, pasi nga 14 miniera, 8 flotacione, dy metalurgji dhe mbi 20 fabrika tani punojnë vetëm dy miniera.

Pothuajse në çdo rast që u jepet zyrtarët më të lartë të shtetit të Serbisë dërgojnë mesazhe të forta se “Trepça” është vija e kuqe, nga e cila nuk heqin dorë ose sistemi energjetik në Kosovë nga Ujmani (Gazivoda) deri te ‘Trepça” paraqet digën e mbrojtjes se ekzistimit të serbëve në krahinë.

Por drejtori i dikurshëm i “Trepçës” nga vitit 1995 deri më 2001-n, Novak Bijeliq, thotë se “Trepça” nga janari i vitit 2001 nuk është në dorë të Serbisë, shkruan më tutje “Zëri”.

“Serbia si shtet nuk ka kurrfarë kompetencash e as interes nga ajo që sot quhet ‘Trepça’. Nga 14 miniera, 8 flotacione, 2 metalurgji dhe mbi 20 fabrika sot punojnë vetëm dy miniera: ‘Crnac’ dhe ‘Belo Berdo’, në të cilat në kohën sa unë kam qenë drejtor kanë punuar 350 njerëz. Të gjitha taksat dhe tatimet paguhen në llogari të Kosovës, ndërsa i vetmi interes është që ata njerëz i marrin pagat. Ndonëse do të duhej diçka të eksportohet, koncentrati, kërkohet leja e institucioneve të Kosovës”, ka sqaruar Bijeliq, përcjell “Kossev”.

Ai ka shtuar se një pjesë e xehes ndodhet në Serbi, duke pasur parasysh se tunelet e minierave fillojnë nga Leposaviqi deri në Brus nën pothuajse gjithë territorin e Kopaonikut.

Bijeliq mendon se gjendje më e mirë nuk është as në jug, me të cilën menaxhojnë shqiptarët.

Next Post

Komandant Malisheva: Ja kush është ky komandos i EBR-së i cili ditën e luftimeve…

Muhamed Krasniqi i njohur si Komandant Malisheva ka bërë një rikujtim të ditëve nga”Rasti i Kumanovës” . Ai kujton komandon shqiotarë të EBR-së Milazim Kadriu, për të shkruan: “Kush është Milazim Kadriu ky komandos i njesive speciale EBR te M.V i cili nuk pranoi te lu*ftoj me 9 maj 2015 […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: