Dy arkitektët e Pavarësisë së Kosovës! Faleminderit përjetë!

vull

Në fjalimin e tij të mbajtur në Parlamentin e Kosovës, më 1 nën­tor të vitit 2009 , presidenti i 42-të Amerikan, Bill Clinton, e nisi përshëndetjen e tij duke kujtuar presidentin e parë dhe historik të vendit, Ibrahim Rugovën.

Presidenti Klinton tha: “Dua ta përkujtoj ish-Presidentin Rugova, i cili ishte një njeri i shkëlqyeshëm. Kuj­toi dhuratën që ai më ofroi, një gur unik, gjysëm kristali. Ishte ky gur që u bë i njohur edhe në Shtëpinë e Bardhë, si “Guri i Rugov­ës” në kohën që merreshim me problemet e Kosovës… Presidenti Rugova më dha këtë kristal të bukur. Unë ia shpjegova atij se jam rritur në një vend që në aspektin gjeologjik ngjan me Kosovën. Meqë vendlindja ime, Arkanzasi, ishte burimi më i madh i krista­leve të papërpunuara. Kur ia tregova presidentit Rugova, atëherë ai tha se: – Ti duhet të na ndihmosh, meqenëse kemi një pikë të përbashkët, sepse është fati i tillë” – kujtonte Presidenti Clinton këtë episod me Presidentin Historik të Kosovës.

Next Post

Thaçi – ushtarëve: Jeni të gatshëm për të kontribuuar për paqe në botë

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi në 11 vjetorin e pavarësisë ku po mbahet ceremonia e parakalimit të Ushtrisë së Kosovës, ka uruar Kosovën për këtë ditë. Ai ka thënë se Kosova është gatshme për të sigurua paqe në rajon dhe botë. “Sot kemi një ushtri profesionale, multietnike, e gatshme për […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: