Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Izetbegovic: Nuk mund të ketë “ndarje të BeH”, ata që e mbështesin atë rrezikojnë luftëra

1 min read

Ne po e transmetojmë deklaratën e tyre në tërësinë e saj.

“Politikanët në Bashkimin Evropian që ndoshta duan të mbrojnë temën e” ndarjes paqësore të BiH “dhe ndryshimit të kufijve shtetërorë në Ballkanin Perëndimor, duhet të jenë të vetëdijshëm se kjo nuk do të ndodhë kurrë , dhe pasoja e vetme mund të jenë luftërat në rajon, dhe një reagim zinxhir në të gjithë Evropën.

Prandaj, është më e mençura për ta që të mos e diskutojnë fare këtë temë, e as të mendojnë se ata përmendin fjalët “ndarje” dhe “ndryshim i kufijve” kur flasin për Bosnjën dhe Hercegovinën.

Ne kërkojmë nga institucionet kompetente të Bosnjë dhe Hercegovinës që të deklarojnë të gjithë personat që janë konfirmuar të kenë marrë pjesë në çfarëdo mënyre në krijimin e kësaj teme në institucionet e BE-së persona të padëshirueshëm dhe t’i ndalojnë ata të hyjnë në vendin tonë.

“Ne presim që institucionet e Bashkimit Evropian, vendet anëtare të BE, dhe veçanërisht anëtarët e Quinte, të identifikojnë qartë dhe pa mëdyshje dhe të ndalojnë çdo iniciativë dhe bisedim mbi këtë temë,” thuhet në deklaratë.