Izetbegovic: Serbia nuk ka të drejtë të sundojë Kosovën

vull

Duke komentuar deklaratën e Presidentit serb Aleksandar Vuçiç se ai nuk e kupton se si shqiptarët e Kosovës kanë të drejtë për pavarësi dhe Republika Srpska jo, Izetbegovic tha se Vuçiç e di shumë mirë përgjigjen e kësaj pyetjeje, raportuan mediat e Sarajevës.

“Shteti i Serbisë ka dëshmuar se nuk ka të drejtë të sundojë Kosovën. Ata e bënë vetë. Kosova ishte një rajon autonom, ndërsa Republika Srpska është një nga njësitë në BeH, falë një kushtetute që mund të ndryshohet,” tha Izetbegoviç.

Lidhur me qëndrimin e Serbisë ndaj BiH, Izetbegovic tha se dihej që pala serbe, e udhëhequr nga Sllobodan Millosheviç dhe Radovan Karaxhiç, “pastroi etnikisht gjysmën e territorit të BiH nga jo-serbët”.

“Serbia ngriti kampe në BeH, përdhunoi dhe vrau, fshiu gjurmët e ekzistencës së dy kombeve të tjera. E njëjta anë dhe regjimi bënë të njëjtën keq në Kosovë dhe BeH. “Ata nuk kanë asnjë fakt historik, moral ose ligjor që mund të thirret dhe të barazojë të drejtat e serbëve në BeH dhe shqiptarëve në Kosovë,” tha udhëheqësi i SDA.

Ai gjithashtu tha se Serbia duhet të përjetojë katarsis dhe më në fund të përballet me atë që ka bërë. Ai shtoi se Serbia duhet t’i kërkojë falje si BeH ashtu edhe Kosovës.

Next Post

Kryetari Dehari për Lagjen “Ivandoll” e gatshme siç e meritojnë mërgimtarët

Kryetari i komunës së Kërçovës, Fatmir Dehari, ka njoftuar qytetarët se javën e ardhme priten ndryshime cilësore në Lagjen e re “Ivandoll” ku po ndërtojnë kryesisht mërgimtarët. Sipas kryetarit Dehari, kjo lagje do të kompletohet me tërë projektin modern dhe infrastrukturën që këtë lagje e bën me standarde të larta, […]

Subscribe US Now