Më në fund deklarohet Jansha: Ai dokument nuk ekziston

vull

Nuk ka asnjë dokument, madje as një “non-paper”, me të cilën Sllovenia do të mbrojë për një ndryshim në kufijtë e Ballkanit, është mesazhi që Kryeministri Slloven Janez Jansa i përcolli anëtarit të Presidencës së BeH Sefik Dzaferoviç.

Siç u njoftua nga Presidenca e BeH, Jansa bisedoi me  Dzaferoviç më vonë gjatë ditës për të sqaruar spekulimet në lidhje me një dokument të pretenduar që ndan  BeH, por edhe për ndryshimin e kufijve të vendeve të tjera në rajon.

Një kopje e dokumentit të pretenduar u botua në anglisht nga një portal slloven, por pa shpjeguar se kush e përpiloi atë dhe kujt iu drejtua, shkruajnë agjencitë nga rajoni.

“Kryeministri Slloven Janez Jansa ka informuar anëtarin e Presidencës së BiH Sefik Dzaferoviç se nuk ka asnjë letër që mund të lidhet me qeverinë Sllovene, e cila do të përfshinte rivendosjen e kufijve ose shkeljen e integritetit territorial të Bosnje dhe Herzegovinës,” tha presidenca në një deklaratë.

Ata tregojnë se Jansa përcolli mesazhin se Sllovenia mbështet sovranitetin dhe integritetin territorial të Bosnjë dhe Hercegovinës, si dhe rrugën e saj Euro-Atlantike, duke respektuar plotësisht Marrëveshjet e Paqes të Dejtonit.

Next Post

Ish-ambasadori i Shqipërisë në Kosovë: Shqiptarët janë aktualisht të pafuqishëm për ta bërë bashkimin kombëtar

Ish-ambasadori i Shqipërisë në Kosovë, Islam Lauka, ka thënë që shqiptarët nuk e kanë aktualisht forcën për ta realizuar bashkimin kombëtar. “Tezat për ndryshim territoresh, kufijsh, skicat e të tjera kanë qarkulluar edhe për Kosovën. Ju e dini para pak kohës ishte aktivizuar nëpërmjet Vuçiqit, Thaçit dhe Edi Ramës për […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: