Nimanbegu: Shqiptarët janë autokton dhe se sipas Kushtetutës kanë të drejtë të shfaqin simbolet e tyre

vull

Nënkryetari i Parlamentit të Malit të Zi, Genci Nimnbegu tha se është i befasuar në mënyrë të
pakëndshme nga informacioni se Ministria e Kulturës do të ngre padi kundër organizatorëve të tubimit
në Tërgaja në Komunën e Tuzit për shkak shfaqjes së amurit shqiptarë.
Nimanbegu porositi se shqiptarët janë autokton në territorin e Malit të Zi dhe se sipas Kushtetutës ata kanë të drejtë
të shfaqin simbolet e tyre kombëtare.
“Jam i befasuar në mënyrë të pakëndshme, Ministria e Kulturës dhe punonjësit e saj absolutisht duhet ta dinë që ne, si
popull shqiptarë autokton në Mal të Zi, e kemi simbolin tonë kombëtar që sipas Kushtetutës kemi të drejtën e
përdorimit të lirë, dhe gjithçka tjetër për mendimin tim është vetëm inicim i grindjeve me popullin tonë “, tha ai.
Nimanbegu tha se mbi padin e paralajmëruar do të bisedoj

Next Post

Adnan Januzaj: Ky trajner më detyroi të largohem nga Manchester United

Adnan Januzaj kaloi një karrierë disa vjeçare tek skuadra e Manchester United. Januzaj u transferua nga skuadra e Anderlecht tek skuadra e “Djajve të kuq” si një i ri që premtonte shumë, por 24 vjeçari nuk arriti të lejë gjurmë. Për këtë arsye mesfushori me origjinë shqiptare, kaloi te skuadra […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: