Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Pas nëntë muajve, u arrit një marrëveshje për të formuar një Këshill të Ministrave të BH

1 min read

Pas nëntë muajve, u arrit një marrëveshje brenda 30 ditëve për të formuar një Këshill të Ministrave të Bosnje dhe Hercegovinës. Në një takim në Sarajevë, liderët e partive politike arritën një marrëveshje për formimin e një Këshilli të Ministrave dhe nënshkruan parimet për krijimin e pushtetit të nivelit shtetëror, transmeton KohaNews.

Sipas Anëtarit serb të Presidencës së vendit Milorad Dodik, një vendim i tillë do të zhbllokojë Dhomën e Përfaqësuesve dhe Dhomën e Popujve dhe do të krijojë kushte për punën e institucioneve të përbashkëta në nivelin e BH. Ai tha se kishte dhënë mbështetjen e tij të plotë për marrëveshjen, pasi nuk ishte e lehtë për të negociuar.

Marrëveshja përmban 12 parime, duke përfshirë një kornizë për bashkëpunim të mëtejshëm me NATO-n, zhbllokimin e punës së Asamblesë Parlamentare të BH dhe formimin e një Këshilli të ri të Ministrave në 30 ditët e ardhshme./KohaNews