Rama pretendon se e ka parë dokumentin duke ndryshuar kufijtë e Ballkanit Perëndimor

vull

Kryeministri shqiptar Edi Rama konfirmoi ekzistencën e një harte në lidhje me ndryshimin e kufijve në Ballkanin Perëndimor.

“Kam biseduar me të (Janez Jansa) shumë kohë më parë. Unë gjithashtu kam parë dokumentin që u botua. “Nuk kam asnjë koment”, tha Rama në emisionin “Zgjedhjet 2021”.

Të enjten, portali slloven Uncensored.i publikoi një dokument që pretendohet se propozon një rishikim të kufirit midis Kosovës dhe Serbisë, bashkimin e Kosovës pa pjesën veriore me Shqipërinë, bashkimin e pjesëve të Malit të Zi dhe Maqedonisë ku shumica shqiptare është me Shqipërinë , mundësia e shkëputjes së Republika Srpska nga Bosnja dhe Hercegovina dhe bashkimi i saj me Serbinë, si dhe bashkimi i pjesëve të Bosnjës perëndimore me Kroacinë.

Bashkimi Evropian ka thënë vazhdimisht se nuk di për një dokument të tillë.

Kryeministri Slloven Janez Jansa, vendi i të cilit do të kryesojë Bashkimin Evropian në gjysmën e dytë të këtij viti, tha se pretendimet se dokumenti ekzistonte kishin për qëllim dëmtimin e Sllovenisë në BE.

“Sllovenia po kërkon seriozisht zgjidhje për zhvillimin e rajonit dhe të ardhmen evropiane për vendet e Ballkanit Perëndimor dhe shkrime të tilla po përpiqen të parandalojnë këtë qëllim,” tha Jansa në mediat sociale.

Next Post

Komuna e Tetovës: Shembja e dheut në rrugën e Banjës së Tetovës është si pasojë e aktiviteteve të planifikuara punuese

Kumtesë nga komuna e Tetovës: Informojmë qytetarët se shembja e dheut në rrugën e Banjës së Tetovës është si pasojë e aktiviteteve të planifikuara punuese që kanë të bëjnë me rekonstruimin e pjertësive në disa pika kritike ku kemi rëshqitje të dheut! Për këtë qëllim komuna e Tetovës tanimë 2 […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: