Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Reagon Greqia pas njoftimit se do të njohë Kosovën

1 min read

Pozicioni i Greqisë për të mos njohur pavarësinë e Kosovës është i njohur dhe mbetet i pandryshuar, i tha Tanjug Ambasadori Grek në Serbi George Giakofotakis.

Ai komentoi pritjet e analistëve të politikës së jashtme David Phillips dhe Daniel Server që Greqia do të ndryshonte pozicionin e saj dhe ndoshta do të njihte Kosovën.

“Në parim, ne nuk komentojmë mbi mendimet e analistëve, pozicioni Grek mbi mosnjohjen e Kosovës është i njohur dhe mbetet i pandryshuar,” tha një përgjigje me shkrim nga Ambasadori Grek Giachofotakis.

Phillips dhe Daniel Server i thanë RTV “Dukagjini” se ata nuk presin që pesë vendet e Bashkimit Evropian që nuk e kanë njohur Kosovën të ndryshojnë pozicionet e tyre, përveç Greqisë.