Shkëmbim territoresh? Haradinaj: Kushdo që e diskuton është armik i Kosovës

vull

ryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj në një intervistë për “Tempora” nga Sonila Meço në Ora News, tha se territori i Kosovës nuk është mall për tregti, ndërsa shtoi se kushdo që flet për ndryshim territoresh është armik i Kosovës.

Pjesë nga biseda:

Haradinaj: Nuk ndërrohet territori dhe kufijtë. Vendi është njëherë i vendosur dhe nuk parashihet biseda kështu. Unë nuk jam tregtar dhe nuk përfaqësoj ndonjë mall për treg, sa metra këtej dhe as metra andej. Nuk ka kryetar qeverie që diskuton tokën e vet për shkëmbim. Është absurdi më i madh.

Meço: Ju kur dëgjoni fjalët shkëmbim, ndarje, demarkacion kufiri, korrigjim…

Haradinaj: Janë ofendime, sulme direkte në territor. Agresion janë nga kushdo që vjen.

Meço: Ju vetë jeni interesuar se nga ka buruar kjo ide?

Haradinaj: Ka Kosova armiqtë e vet që nuk janë pajtuar as me pavarësinë, as me territorin. I ka pasur dhe do t’i ketë gjithë jetën. Ka edhe njerëz që kanë krijuar Kosovën dhe që e mbrojnë.

Meço: Ne kemi dëgjuar që këto ide të artikulohen si në serbisht si në shqip…dhe kur ju i referoheni armiqtë e Kosovës janë edhe ata që flasin shqip?

Haradinaj: Kushdo që shënon marrjen e njohjes nga Serbia me ndërrim territoresh ose me lëvizje kufijsh është armiq i 17 Shkurtit dhe Kushtetutës, dhe në aktin e shpalljes së pavarësisë.

Next Post

Kryeministri kosovar: Rusia pagoi miliarda në Kosovë e Shqipëri për “shkëmbim territori”

Kryeministri i Kosovës, Ramush Haradinaj në një intervistë për “Tempora” nga Sonila Meço në Ora News, e konsideroi shefen për politikë të Jashtme të BE-së, Federica Mogherini si armike të Kosovës për shkak të ndryshimi të diskutimit për marrëveshjen Kosovë-Serbi. Haradinaj: Suksesi i Kosovës nuk është i lidhur me dinamikën […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: