Shqipëria 10 vjet anëtare, mblidhen në Tiranë përfaqësues nga 29 vende të NATO

vull

Viti 2019 përkon me 10 – Vjetorin e Anëtarësimit të vendit tonë në NATO, më 1 Prill 2009.

Në kujdesin e Ministrisë së Mbrojtjes, një sërë aktivitetesh të nivelit të lartë, seminare rajonale dhe NATO, stërvitje kombëtare/rajonale dhe të përbashkëta me NATO do të zhvillohen në vendin tonë gjatë javës që paraprin datën zyrtare të anëtarësimit.

Ky vit përkon dhe me drejtimin e pothuajse të gjitha nismave rajonale nga vendi ynë:

U.S. – Adriatic Charter (A-5); South-East Europe Defense Ministerial (SEDM); Regional Arms Control Verification and Implementation Assistance Centre (RACVIAC).

Ndër eventet më kryesore dhe me impakt në publik, parashikohet të jenë aktivitetet e datave 28 -29 mars, që do të përkojnë dhe me lançimin e vitit të NATO:

  • 10.00 – 10.45 konferencë e nivelit të lartë me temë: Shqipëria 10 vjet në NATO – Siguri për Rajonin (hotel Mak – Albania)

  • 11.00 – 12.00 në sheshin “Nënë Tereza” dhe bulevardin “Dëshmorët e Kombit” do ketë rreshtim trupash me mbi 2500 ushtarakë shqiptarë, flamurtarë të huaj; mbi 100 mjete ushtarake luftimi; helikopterë; Orkestra Frymore e FA (OFFA) dhe ajo e komandantit Suprem të NATO etj. Gjithashtu do të ketë një paradë fluturimi të avionëve të NATO mbi Tiranë.

Në këtë aktivitet parashikohen të marrin pjesë mbi 150 pjesëmarrës:
Ministra Mbrojtjes, shefa shtabesh, gjeneralë të vendeve anëtare dhe të komandave të NATO, ambasadorë dhe atashe ushtarakë të akredituar në vendin tonë; parlamentarë; flamurtarë të vendeve të ndryshme.

Eventi do të jetë i hapur dhe për publikun.

Next Post

Osmani në takim me anëtarët të grupit punues ndër-resorial për zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve: Implementimi i ligjit për gjuhë po realizohet me dinamikë të kënaqur

Zëvendëskryetari i Qeverisë për Çështje Evropiane Bujar Osmani, si pjesë e vizitave institucionale, lidhur me procesin të mbikëqyrjes në zbatimin e reformave të Planit 3-6-9 dhe Planit 18 mbajti takim me anëtarët përgjegjës të grupit punues ndër-resorial, drejtorin e Agjencisë për zbatimin e Ligjit për përdorimin e gjuhëve, Ylber Sela, […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: