Shqipëria ka një deficit buxhetor prej 590 milion euro në 11 muaj

vull

–  Pandemia me Kovid-19, kushtëzon thesarin e shtetit shqiptar, në njëzet muajt e këtij viti të mbetet bosh për 310 milion euro.

Kjo konfirmohet nga të dhënat e Ministrisë së Financave, sipas të cilave në buxhet janë derdhur 382.9 miliardë lekë, ose 38.2 miliardë lekë më pak krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Rënia më e madhe u regjistrua në tatim mbi të ardhurat personale me rreth 12.4 miliardë lekë, pasuar nga tatimi mbi fitimin me një rënie prej 7.9 miliardë lekë për shkak të shtyrjes së pagesës si një masë e mbështetjes për të kapërcyer krizën.

Ka një rënie të ndjeshme në Tatimin mbi Vlerën e Shtuar sepse në periudhën janar-nëntor u mblodhën 7.1 miliardë më pak krahasuar me vitin 2019, gjë që sinjalizon një ngadalësim të konsumit në vend.

Por pandemia nuk i kurseu as arkat e bashkive, pasi në fund të nëntorit ata kishin mbledhur rreth dy miliardë më pak taksa dhe tarifa lokale.

Ndërsa buxheti po përballet me një mungesë të madhe të të ardhurave, shpenzimet nga ana tjetër janë rritur fuqishëm, duke arritur në 455.6 miliardë në fund të nëntorit, ose rreth 24 miliardë më shumë se një vit më parë, prekur nga një rritje në fondin e emergjencës për t’u marrë me paketat e mbështetjes së qeverisë.

Next Post

Një hetim ka nisur kundër shoferit të Maradonës

Në Argjentinë, hetimi për vdekjen e një prej futbollistëve më të mirë të të gjitha kohërave, Diego Maradona, vazhdon. Ikona e futbollit argjentinas, vdiq më 25 nëntor, nga edemë akute e mushkërive. Prokuroria nisi një hetim menjëherë pas vdekjes së Maradonës. Kursi i hetimit deri më tani ka treguar se […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: