Tabelat e reja rrugore për katundet e Sarandës në gjuhën greke, shqipja dytësore (foto)

vull

Ditën e djeshme, dheta tabela emnuese “mbinë” në katundet e Sarandës si dhe në hymje të qytetit bregdetar.

Ajo që bjen në sy asht se gjuha shqipe në këto tabela, herë-herë nuk asht përdorë aspak, por edhe aty ku asht përdorë, asht vendosë si gjuhë dytësore.

Tabelat janë vnue në nji kohë kur jugu i vendit pritet me u vizitue nga qinda-mija turistë nga e gjithë bota.

Me siguri do të ngatërrohen nëse ndodhen në tokë shqiptare apo atë greke.

Next Post

Filluan punimet në rrugën Nacionale N2, segmenti Nadakovc – Smrekonicë

Zëvendësministri i Infrastrukturës dhe Transportit Rexhep Kadriu, të premten mori pjesë në fillimin e punimeve në rrugën Nacionale N2, segmenti Nadakovc – Smrekonicë. Zëvendësministri Kadriu tha se kjo rrugë, bashkë me gjithë infrastrukturën përcjellëse, do të ndërtohet me standarde evropiane. Ai shtoi se ky aks rrugor ka rëndësi të madhe […]

Subscribe US Now