Testamenti i Nexhmije Hoxhës: Unë nuk e njoh Zotin

vull

Gazeta DITA publikoi nëj testament të lënë nga e sapovdekura Nexhmije Hoxha, gruaja e diktatorit Enver Hoxha, shuar të mërkurën pasdite në moshën 99-vjeçare.

Më shumë se një testament klasik, është një falenderim që ajo ia dedikon të birit Sokolit e të shoqes Teuta, si ata që meritojnë bekimet e saj për përkujdesjen e treguar në vitet pas vdekjes së Enverit e më tej pas rënies së regjimit. E te fjala “bekim”, në rreshtat e parë të testamentit të saj, ajo gjen rastin për të deklaruan ateizmin e saj, atë që ajo nuk e njeh Zotin. “Qofshi të gëzuar e paçi bekimin tim për gjithë jetën! Bekimi duket sikur është një atribut fetar, që jepet nga zoti ose një i shenjtë. Jo! Unë nuk njoh Zot. Perëndia ime është ndërgjegjja, mirësia, dashuria, ndershmëria, e vërteta, bukuria te njeriu, shoqëria e natyra”, janë fjalët e se ashtuquajturës me përçmim si “vejusha e zezë”.

Next Post

Koalicioni “Druze Tito mi ti se kunemo…”

Nga: Medai Shaholli Sot në një atmosmerë të ”gëzimi dhe krenarie” para simpatizantëve vetë dy liderët partiak kanë shpallur koalicionin e ”vëllazërim-bashkimit të ri titist mes SDSM-së së pinjollëve të Gligorovit dhe besatarëve bukëshkalë të Blitit për zgjedhjet e 12 prillit. Ky është koalicioni i besatarëve të pabesë dhe bukshkalë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: