Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Turistët ikin nga Kroacia, kolonat e gjatësisë deri në tre kilometra – Masat Korona forcohen në vendet fqinje

2 min read

Pasi Italia dhe Austria përfshinë Kroacinë në listën e vendeve me rrezikshmëri të lartë, për shkak të rritjes së numrit të personave të infektuar me koronavirus, shumë turistë nga ato vende vendosën të përfundojnë pushimet e tyre para kohe. Paralajmërimi për austriakët për udhëtimin në Kroaci është i vlefshëm nga nesër, kështu që shumë nuk duan të rrezikojnë futjen e mundshme të karantinës.

Trafiku është rritur në rrugët bregdetare, portet e trageteve, në shumicën e rrugëve në brendësi, si dhe në disa vendkalime kufitare ku është e mundur një pritje më e gjatë (më shumë se një orë), raporton Portali Index. Ka bllokime trafiku dhe kolona në rrugët afër vendpushimeve dhe kryqëzimeve.

Në kufirin me Slloveninë, kolona e automjeteve është nganjëherë rreth tre kilometra e gjatë.

Portali kujton se, sipas vendimit të qeverisë italiane, të gjithë personat që vijnë në Itali nga Kroacia duhet të kenë një test koronavirus negativ që nuk është më i vjetër se 72 orë ose të testohen brenda 48 orëve nga hyrja në Itali.

Për shkak të zhvillimit shqetësues të koronavirusit në Ballkanin Perëndimor, Kurz bëri thirrje për rritje të kontrolleve nga autoritetet shëndetësore në kufi, të cilat çuan në bisedime me zyrtarët  dhe ministrin e shëndetësisë Rudolf Anshober.

Ai tha se të rinjtë përbëjnë pjesën më të madhe të pacientëve, se ata zakonisht janë asimptomatikë dhe as nuk e vërejnë se janë të infektuar.