Next Post

Si u vranë 20 mijë shqiptarë në luftë kundër Vahabistëve dhe si e shkatërruan shtetin e parë vahabist

Mehmet Ali Pasha, e dërgoi kundër vehabinjve birin, Tosun Pasha , me ç’rast Meken dhe Medinën i shpëtoi nga këta barbarë vahabist (1813). Per clirimin e Medines rane plot 5 mije shqiptare. Por, puna nuk mbaroi me këtë. Lufta vazhdoi deri më 1818. Më 1815 shefi i vehabinjve vdiq. Udhëheqjen […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: