Vendimi i qeverisë greke: Për çdo dy orë punë përpara kompjuterit, 15 minuta pushim

vull

Qeveria greke ka vendosur që punonjësve të administratës shtetërore në të gjitha sektorët, puna e të cilëve përfshin përdorimin e gjerë të kompjuterit duhet t’u jepet një pushim 15 minutësh pas çdo dy orësh të kaluara para ekranit. Vendimi është në përputhje me direktivat e Bashkimit Evropian mbi kërkesat minimale të sigurisë dhe shëndetit për punën me pajisjet e ekranit, raportojnë mediat greke.

Ky vendim vjen pasi një vendimi të Gjykatës më të lartë administrative të Greqisë, e cila vendosi në favor të paditësit në një proces gjyqësor kundër administratës së një spitali publik në të cilin punonte sepse nuk arriti të siguronte pushime të rregullta të pushimit gjatë orëve të gjata të punës para një kompjuteri.

Gjykatësit thanë që spitali shkelte standardet e shëndetit dhe sigurisë duke mos i dhënë pushime të rregullta punonjësit të departamentit të kontabilitetit ose duke i caktuar detyra që do ta largonin nga ekrani në intervale të rregullta.

Paditësi po kërkon gjithashtu dëmshpërblim për kohën e humbur të pushimit. Këshilli i Shtetit e përcolli atë pjesë të çështjes në gjykatat administrative, të cilat do të vendosin për nivelin e kompensimit që ai do të marrë.

Next Post

Shaqiri: Administrata shtetërore është pjesë shumë e rëndësishme e shoqërisë sonë, e cila i takon çdo qytetari të vendit pa marrë parasysh përkatësinë e tij etnike

Sot në parlamentin e Republikës së Maqedonisë së Veriut u zhvillua Komiteti i pestë me radhë për marrëdhënie mes bashkësive, ku mbajti fjalimin e tij dhe Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Jeton Shaqiri. “Fryma e re që erdhi në Republikën e Maqedonisë së Veriut pas Marrëveshjes së Ohrit, ndikoi […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: