Zëvendësministrja Krasniqi viziton prodhuesit vendor, thotë se në Kosovë ka prodhime cilësore

vull
0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Zëvendësministrja e Tregtisë dhe Industrisë, Arbëreshë Krasniqi ka vizituar sot fabrikën e prodhimit të fasadave, ngjyrave dhe ngjitësit “Albafiks” në Duhël të Suharekës që njoftoi pronarin e kësaj kompanie për grantet dhe mbështetjen e që e bën MTI-ja për prodhuesit vendor.Krasniqi njoftoi pronarin e kompanisë, Lulzim Bujarin, për grantet e përputhshme që Ministria e Tregtisë dhe Industrisë, bashkë me Bankën Botërore do t’i ndajnë për certifikimin e produkteve që të eksportohen në tregun e Bashkimit Evropian.“Vizitat që po i realizojmë nëpër biznese kanë për qëllim t’i njoftojmë nga afër sipërmarrësit për grantet dhe lehtësirat që i ofron Ministria e Tregtisë dhe Industrisë në të bërit biznes. z.Bujari e njoftova që MTI dhe Banka Botërore do t’iu del në ndihmë prodhuesve me grante për certifikimin e produkteve që të jenë të gatshme për tregjet e Bashkimit Evropian”, tha Krasniqi.Zëvendësministrja vlerësoi se në Kosovë janë duke u prodhuar produkte kualitative, që janë konkurruese në tregjet e huaja, duke shprehur gadishmëri për mbështetje nga ana e Qeverisë së Kosovës gjegjësissht MTI-së.“Puna e kompanisë ‘Albafiks’ dëshmon se Kosovë prodhohen produkte cilësore, që po ndikojnë në zhvillimin ekonomik të vendit dhe hapjen e vendeve të reja të punës”, theksoi Krasniqi.Zëvendësministrja po ashtu tha që vizita në këto biznese shërben edhe për t’i parë nga afër shqetësimet që i kanë, për t’iu dhënë zgjidhje në aspektin institucional.Ndryshe, kompania “Albafiks”, ka të punësuar 12 punëtorë që ka filluar punën në vitin 2010 dhe prodhon kryesisht për tregun e Kosovës.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Next Post

Kryetari i PDSH-së, Menduh Thaçi, sonte qëndroi në Trebosh të komunës së Zhelinës

Kryetari i PDSH-së, Menduh Thaçi, sonte qëndroi në Trebosh të komunës së Zhelinës, ku mbajti mbledhje me strukturat dhe shtabin e degës. Kryetari Thaçi para të pranishmëve tha se vendi bashkë me të edhe shqiptarët, janë në prag të inkuadrimit të Maqedonisë së Veriut në NATO dhe këto zgjedhje janë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: