Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Zjarr në plazhin e Semanit, mbërrin menjëherë zjarrëfiksja

1 min read

Një vatër zjarri është bërë shkak për përhapjen e zjarrit në sipërfaqen pyjore të Semanit. Zjarri ka rënë pasditen e sotme dhe ka përfshirë kryesisht zonën jo ekonomike të pyllit bregdetar.

Shërbimi zjarrfikës ka konstatuar rreth 1 ha zjarr sipërfaqsor, pa dëm ekonomik. Zjarri nuk ka prekur kurorën pyjore. Në vendngjarje kanë shkuar menjëherë, 2 mjete zjarrfikëse dhe 20 forca zjarrfikëse, Policia e Shtetit dhe Emergjencat Civile të Bashkisë së Fierit dhe punonjës të ndërmarrjes Pyjore.

[the_ad id=”6460″]
Aktualisht forcat pjesëmarrëse po punojne me pompa shpine për shuarjen përfundimtare të zjarrit, meqënëse mjetet nuk mund të hyjnë në thellësi.

Zjarri është kapur në kohën e duhur dhe po shkon drejt shuarjes së tij. Mendohet që shkaku i zjarrit është pakujdesia njerëzore, pasi ajo zonë është mjaft e frekuentuar nga plazhistët.