Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Raportohet se është arritur marrëveshja e parë në bisedimet Rusi – Ukrainë

1 min read

Pas bisedimeve të paqes midis zyrtarëve rusë dhe ukrainas, të dy palët kanë rënë dakord të ofrojnë korridore humanitare për evakuimin e civilëve.

Një zyrtar ukrainas tha se marrëveshja përfshinte një armëpushim të mundshëm të përkohshëm gjatë evakuimeve, raporton Sky News.

Pala ukrainase tha se nuk mori rezultatet që donte – pasi kishte hyrë në bisedime duke shpresuar për një armëpushim të plotë dhe tërheqje ruse – por kjo mund të sinjalizojë një hap pozitiv.

Zyrtarët kanë rënë dakord të mbajnë së shpejti një raund të tretë bisedimesh.