Ministri për Komunitete dhe Kthim i Kosovës, Nenad Rashiq, ka akuzuar partinë Listë Serbe (SL), duke pretenduar se kjo vetëm u ka shkaktuar dëm qytetarëve serbë të Kosovës, njoftoi korrespondenti i MIA-s nga Prishtina.

Në një intervistë për RTV Dukagjinin, Rashiq e quajti SL, e cila është partia më e madhe e serbëve të Kosovës, “listë anti-serbe”, duke shtuar se një e treta e serbëve janë larguar nga Kosova për shkak të tyre.

– Unë jam më i butë kur flas me ju, ndërsa në mediat serbe them se janë një listë antiserbe, sepse në 11 vitet e fundit kanë bërë më shumë dëme se çdo organ tjetër dhe kështu vazhdon. Një e treta e serbëve emigruan (nga Kosova) për shkak të tyre, tha ministri i vetëm nga urdhrat e komunitetit serb në qeverinë e Albin Kurtit.

Për ndryshimet e fundit në kryesinë e Listës Serbe, Rashiq thotë se disa emra kanë ndryshuar, por mentaliteti ka mbetur i njëjtë.

“Është tragjikomike me arrogancën me të cilën dënohen qytetarët serbë në Kosovë, duke përdorur të njëjtën metodologji, me të njëjtin imazh të (presidentit të Serbisë, Aleksandër) Vuçiqit, vetëm duke ndryshuar disa emra që nuk thonë asgjë, metodologjia është e njëjtë. tha ai.

Sipas Rashiqit, kryetari i ri i kësaj partie, Zlatan Elek mund të jetë pak më ndryshe dhe ka shpresa se do të trajtojë më mirë qytetarët.

– Vetëm emrat kanë ndryshuar, kam vetëm një shpresë që Eleku të jetë mjek, shpresoj të kujtojë Betimin e Hipokratit, se duhet t’i trajtojë të gjithë njerëzit njëlloj. Nëse ka ndonjë element optimist, shpresoj që Eleku të jetë një burrë më i madh dhe jo si (Goran) Rakiq më parë. Ata (menaxhimi i vjetër) dëshmuan se po punojnë kundër interesave të qytetarëve, tha Rashiq.

 

By vull