Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Roberta Metzola – Presidentja e re e Parlamentit Evropian

1 min read

Maltezeja Roberta Metzola është zgjedhur Presidentja e re e Parlamentit Evropian (PE). Për të votuan 458 deputetë nga 690 të pranishëm.

Duke pranuar postin, Metzola theksoi se dëshiron që njerëzit të rifitojnë një ndjenjë besimi dhe entuziazmi për projektin europian.

“Në vitet e ardhshme, njerëzit në të gjithë Evropën do të kërkojnë udhëzime dhe udhëzime nga institucioni ynë, ndërsa të tjerët do të vazhdojnë të testojnë kufijtë e vlerave tona demokratike dhe parimeve evropiane.” “Duhet të luftojmë kundër narrativës negative ndaj Bashkimit Europian, i cili pranohet kaq lehtë dhe shpejt”, tha Metzola në fjalimin e tij paszgjedhor.

Ajo mori presidencën e Parlamentit Evropian pasi paraardhësi i saj, David Sassoli, vdiq më 11 janar të këtij viti.