Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Rruga për në punë duhet konsideruar në orarin e punës? - Koha News
Rruga për në punë duhet konsideruar në orarin e punës? 1

Pasagjerët e transportit publik dërgojnë aq shpesh e-mail rrugës për në punë, saqë kjo kohë duhet të llogaritet gjatë orarit të punës, thonë studiuesit nga Universiteti i Anglisë Perëndimore.

Aksesi në internet me valë në transportin publik dhe përdorimi në rritje i telefonave celularë kanë zgjatur orët e punës, sipas një studimi të fundit të 5000 pasagjerëve të transportit publik në Londër. Studimi zbuloi se 54 përqind e udhëtarëve përdornin Wi-Fi nga transporti publik për të dërguar email në punë. Udhëtarë të tjerë përdorën rrjetin në telefonat e tyre për të dërguar emaile të lidhura me punën.

Rrugës për në punë njerëzit dërgonin mesazhe për ditën e punës që i priste, ndërsa rrugës për në shtëpi përfundonin pjesën tjetër të punës.

Studimi zbuloi gjithashtu se lidhja më e mirë e internetit në transportin publik kontribuoi në ditët më të gjata të punës dhe më shumë njerëz që përdorin laptopë dhe telefona për të punuar ndërsa udhëtonin në transportin publik.

Hulumtimet ngrenë pyetjen e balancës punë-jetë dhe nëse është e shëndetshme të zgjatet dita e punës, duke pasur parasysh se njerëzit tani i përgjigjen rutinës e-mail jashtë orarit të punës.

Dhe më e rëndësishmja, nëse rruga për në punë do të bëhej pjesë e asaj pune, a nuk duhet të njihet në orarin e punës – pyesin studiuesit anglezë .

By vull